Tatoueur Junk&Jail | Tattoo Studio Because | Bruxelles

Tattoo Studio Because,

Photo avant du studio

In een paar woorden...

In 2018 dagen de zussen Ballestero zichzelf uit om een tatoeagestudio te openen die rijmt met een ruimte voor ontspanning, discussie en luisteren. De Tattoo Studio is niet alleen een gezellige tattoosalon waar het leven goed is, maar trekt ook de aandacht voor zijn veganistische waarden. Ubay voegen zich bij het team als resident artists met complementaire stijlen en technieken. 

Op zoek naar nieuwe uitdagingen, besloten de zussen een jaar geleden de studio in de handen van Ubay te laten. Sindsdien is het team uitgegroeid tot een steeds gastvrijere en creatievere tattoosalon, die voortdurend op zoek is naar nieuwigheid om zijn gemeenschap een unieke ervaring te bieden!

De waarden van Because

Because short logo

Een vrijheid van stijl, een open-mindedness. Of je nu een tatoeage wilt uit liefde, uit een levensloop of gewoon zomaar, zonder dat je de reden hoeft op te bouwen of uit te leggen.

Ervaren en complementaire tatoeëerders die uitsluitend werken met veganistische inkten en crèmes.

Wij gebruiken uitsluitend veganistische inkten en verkopen in onze concept store lokale producten die respectvol zijn voor het milieu en de mens.

Plagiaat is een groot probleem in de artistieke wereld, daarom aanvaarden de artiesten van Because geen aanvraag wanneer de tekening door een andere artiest is gemaakt, tenzij zij een schriftelijke en ondertekende overeenkomst hebben.

Ontmoet het team!

Ubay Martin 2

Ubay Martin

Ubay begon zich in 1996 te interesseren voor de wereld van het tatoeëren, en in het bijzonder voor stick and poke gedurende drie jaar. Vervolgens interesseerde hij zich in visuele kunst, moderne kunst, performance, cinema en theater. In 2015 nam zijn passie voor tatoeëren het over en Junk&Jail besloot er zijn dagelijks leven van te maken. De handpoke brengt hem een oase van rust en evenwicht die hij nergens anders heeft gevonden. Een echte meditatieve praktijk die hij vandaag de dag nog steeds beoefent, ondanks zijn zachte overgang naar de machine. Vandaag gebruikt Ubay fine lines om zich te verdiepen in de complementariteit van vormen en kleuren maar ook in de dierlijke en botanische wereld met een blik tussen realisme en naïviteit.

Sophie Ung

Eerst als auteur en illustrator door haar opleiding aan de Beaux Arts te Valenciennes en vervolgens aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel, is Sophie altijd al gepassioneerd geweest door de kunst van het tatoeëren. Ze kocht haar eerste machine vijf jaar geleden en neemt deel aan verschillende evenementen waar ze in het openbaar tatoeëert. Vandaag wil ze haar naïeve universum omzetten in het tatoeëren en de lijnen trekken die je verhalen zullen illustreren. Tatoeëren is een enorme uitdaging en een prachtige vector van ontmoetingen tussen een kunstenaar en een persoon die een verhaal te vertellen heeft.

Tatoueur Sophie Ung | Tattoo Studio Because | Bruxelles

Noémie Dion

En.poke, van haar voornaam Noémie, is een Belgische artiest die gespecialiseerd is in handgemaakte tatoeages. (handpoke tatoos) 

Ze tekent al sinds haar kindertijd en is sinds kort geïnteresseerd in het pointillisme en minimalisme dat ze in de praktijk brengt in haar tatoeages. Ze is een natuur- en kosmische elementen liefhebber en dat is terug te vinden in haar tekeningen.  Haar stijl van tatoeëren pleit voor delicatesse en gratie, elke punt van de inkt is bewust.  Ze heeft gekozen voor de handpoke methode, dat wil zeggen zonder machine, vanwege de traditionele en holistische kant ervan. Elke handtatoeage is voor haar een soort van verankering en meditatiepraktijk waar alleen het huidige moment telt en waar de energieën zachtjes komen om het evenwicht te herstellen en het kwaad wordt bevrijd van de verloren illusies van ons leven.  Handtatoeages genezen sneller dan machinale tatoeages en zijn ook minder pijnlijk.

Logo Because

Heb je een project?

Twijfel niet om ons je project toe te sturen via ons contactformulier.

Onze concept store.

Vind Because goodies en nog veel meer in onze cosy concept store.